5. 1 Beplanting op een begraafplaats

Begraafplaatsreglement;

Robermont 1Grafbeplanting bestaat uit de bloemen, planten of struiken op een graf. Beplanting naast het graf of ergens anders op de begraafplaats is in principe voorbehouden aan de eigenaar van de begraafplaats. De vereisten aan de beplanting staan beschreven in het Begraafplaatsreglement.

 

5. 2 Eisen aan grafbeplanting

Gemeentelijke verordening;

Elke gemeente heeft een verordening voor grafbeplanting. Hierin staan allerlei eisen inzake de grafbeplanting. Deze verordening is gratis verkrijgbaar bij de gemeente waarin de begraafplaats is gelegen. Ook bij bijzondere c.q. particuliere begraafplaatsen moet u meestal toestemming vragen voor een bepaald soort grafbeplanting. Bijvoorbeeld of er eenjarige of meerjarige planten zijn toegestaan en welke struiken wel en niet mogen. Bomen op het graf worden vrijwel nergens toegestaan, omdat deze schade of overlast kunnen geven voor de naastgelegen graven. Veel (gemeentelijke) begraafplaatsen hebben een eigen reglement dat binnen de gemeente per begraafplaats kan verschillen.


5. 3 Struiken en bomen op de begraafplaats

Herinnering; Gedachtenis;

Op sommige begraafplaatsen is het mogelijk om herinnerings- of gedachtenis struiken en/of bomen te planten. Deze struiken en bomen worden geschonken aan de begraafplaats, soms voorzien van een naambordje van de schenker c.q. overledene. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken, dient u vooraf contact op te nemen met de eigenaar en/of beheerder van de begraafplaats.


Terug naar inhoudsopgave Begraven
Terug naar inhoudsopgave Uitvaartencyclopedie

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.